HÍVÁS

Zenekar vagy DJ - ki legyen a bulifelelős?

.

4 ápr · Esküvő Nyomda · Nincs hozzászólás

Zenekar vagy DJ – ki legyen a bulifelelős?

Az esküvő amellett, hogy az egyik legromantikusabb esemény egy pár életében, egy hatalmas buli is a családtagok, barátok körében. A gyönyörű ünnepi díszítés, a finom ételek és italok mellett a jó hangulat egyik legfontosabb eleme a zene.

 

A ‘zenekar vagy dj’ kérdése csak az elmúlt években kezdett igazán hangsúlyossá válni nálunk, hiszen az élőzenének az esküvőkön különösen nagy hagyománya van. Ugyanakkor, a napjainkban házasuló generáció már bálok és mulatságok helyett inkább klubokba jár szórakozni, valamint a zenei ízlés is rengeteget változott.

 

Ha ti is épp a ‘zenekar vagy dj’ kérdés előtt álltok, a következő dolgokat érdemes lesz átgondolnotok a döntés során:

 

Zenekar

• A saját zenei ízlésetek mellett mindenképp ajánlatos figyelembe vennetek a vendégek zenei ízlését. Ha a vendégeket nem sikerül ráhangolni a bulizásra, bizony ti sem szívesen ropjátok majd kettesben a táncparketten. Végig kell gondolnotok, hogy a meghívottak túlnyomó többsége milyen korosztályba tartozik, és hogy milyen zenék lesznek azok, amik táncra csábítják majd őket.

 

• Az élőzenének varázsa és hagyománya is van. Abban az esetben, ha az esküvőt hagyománykövető stílusban álmodtátok meg, például vőfélyetek lesz, háznál tartjátok a lánykikérést, és különböző tradicionális játékokkal is színesítitek az estét, sokkal inkább illik majd a képbe egy 4-5 főből álló, élőzenét játszó zenekar, mint egy pult mögött álló dj.

 

• Ma már a legtöbb esküvői zenekar igen széles zenei repertoárral rendelkezik, így a hagyományos mulatós mellett rengeteg más stílusból is választhattok. Bátran keresgéljetek a zenekarok között, hiszen biztosan találtok a számotokra megfelelőt. A végleges döntés előtt mindenképp érdemes 2-3 kedvencet kiválasztani és meghallgatni őket személyesen is. Ha erre nincs lehetőségetek, próbáljatok meg rákeresni az adott zenekarra videómegosztó oldalakon, hiszen referenciaként rengetegen töltik fel a bulikon készült felvételeiket.

 

DJ

• Bár hazánkban ez a műfaj még kevésbé elterjedt, az esküvői dj-k is igazán jól értenek a bulihangulat megteremtéséhez és fokozásához. A dj-k zenei kínálata mondhatni végtelen, ezért könnyen alkalmazkodnak a vendégek igényeihez, figyelve arra, hogy mire buliznak legjobban a táncparketten.

 

• A lakodalmak szempontjából a dj egyik nagy előnye, hogy attól függetlenül, hogy szünetet tart, nincs teljes leállás, a mulatós kedvű vendégek bármikor táncra perdülhetnek.

 

• Abban az esetben, ha a meghívottak túlnyomó többsége a fiatal korosztályba tartozik, ráadásul javarészt olyan zenéket kedveltek, amik egy zenekar számára nehezebben előadhatóak, érdemes fontolóra vennetek a dj lehetőségét. Sokan tartanak attól, hogy a nagyszülők és az idősebb korosztály mit fog szólni, ugyanakkor a dj is tud olyan zenéket játszani – méghozzá remek minőségben – amikre egész biztosan ők is táncra perdülnek majd.

 

A döntés sokszor nem egyszerű, ráadásul a népszerű zenekarok és dj-k már hónapokkal, vagy akár egy évre előre is le vannak foglalva. Fontos, hogy időben kezdjetek el beszélgetni a párotokkal az elképzeléseitekről és lehetőségeitekről, hogy legyen kellő időtök keresgélni, és biztosan azt a megoldást válasszátok, ami számotokra a legmegfelelőbb.

 

Ha szívesen olvasgatnátok még esküvői témakörben vagy kíváncsiak vagytok legfrissebb munkáinkra, keressétek fel »Facebook« és »Instagram«
oldalainkat is!


Category: Cikkek

Esküvő Nyomda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.