HÍVÁS

Koszorúslányok, a menyasszony jobbkezei

.

16 Júl · Esküvő Nyomda · Nincs hozzászólás

Koszorúslányok, a menyasszony jobbkezei

A koszorúslányok szerepe az esküvőkön hazánkban is nagy hagyománynak örvend. Az ifjú párt szinte minden esküvőn kísérik koszorúslányok, akik általában a legjobb barátnőkből vagy közeli családtagokból állnak.

Hagyományok

Tradicionálisan a koszorúslányok a környékbeli fiatal hajadon lányok voltak, akik ennek a megtisztelő szerepnek köszönhetően kiemelt figyelmet kaptak, így nagyobb lehetőségük nyílt a pártalálásra. A babonák szerint egyforma ruhájukkal zavarták össze a rossz szellemeket, hogy védelmezzék a menyasszonyt. Ugyanakkor az egyforma ruha biztosította számukra az egyenlő esélyeket is a pártalálásra.

 

Koszorúslányok az esküvőn

Napjainkban a koszorúslányok esküvőn betöltött szerepét már kevésbé határozzák meg a hagyományok. Sokkal inkább a menyasszony kis segítőiként tekintünk rájuk. Legfontosabb feladatuk, hogy a menyasszony kényelméről gondoskodjanak. Lehet szó a csokor megfogásáról, a násznép eligazításáról, a smink vagy hajkorona épségének megőrzéséről, a ruha és az uszály megigazításáról, az átöltözésről vagy akár a mosdó meglátogatásáról. Higgyétek el, ez utóbbi egy hatalmas tüllös vagy fodros ruhában, alsószoknyával együtt, még 4 személy számára sem egyszerű feladat! 🙂

 

Annak érdekében, hogy minden a helyén legyen és a tervek szerint alakuljon, érdemes az esküvő előtt egy kis kupaktanácsot tartani. Ekkor beavathatjuk őket a rájuk váró esetleges feladatokba, elmondhatjuk, hogy mire érdemes odafigyelniük, így jelenlétük garantáltan nagy segítséget jelent majd.

 

Koszorúslányok és a szervezés

Ha a koszorúslányok a közeli barátnőkből vagy hasonló korú családtagokból állnak, a menyasszony nem csak az esküvőn, hanem már a szervezés során is bátran fordulhat hozzájuk.

 

A vőlegények egy része szívesen vesz részt a szervezésben és segédkezik a meghívó, a díszítés vagy a sütemények kiválasztásában. De azért szép számmal akadnak olyanok is, akik ha tehetik, inkább rábíznák a párjukra ezt az ügyet. Ilyen esetekben a menyasszony számára óriási segítséget jelent, ha számíthat a lelkes koszorúslányokra.

 

A konkrét közreműködés mellett pedig sokszor a lelki támogatás is jól jön a leendő arának. A szervezés gyakran fárasztó és stresszel is jár, ezért nem árt, ha néha kibeszélhetjük magunkból a gondolatainkat.

 

Ruhaválasztás

Minden menyasszony gyönyörű akar lenni élete nagy napján és már jó előre elképzeli magát abban a bizonyos ruhában. Ugyanakkor sokszor előfordul, hogy az a bizonyos ruha mégsem az igazi, mégsem úgy áll, ahogy elképzelte. Épp ezért nagy segítséget jelent, ha a menyasszony olyan emberek társaságában érkezik a ruhapróbára, akik jól ismerik őt és mernek őszintén véleményt formálni.

 

Másfelől pedig, a koszorúslányok számára az egyik legmegtisztelőbb feladat az, ha közreműködhetnek a ruha kiválasztásában, ezért garantáltan azon lesznek, hogy az ara a lehető legszebb ruhában tündökölhessen a nagy napon.

 

+ Lánybúcsú

A koszorúslányok kiemelt küldetése, hogy a menyasszony számára egy igazán személyre szabott, jó hangulatú és emlékezetes lánybúcsút szervezzenek, ahol minden róla és az ő boldogságáról szól. Erre a feladatra bizony érdemes igen nagy figyelmet fordítani! 😉

 

Ha tetszett a cikk és szívesen olvasgatnátok még esküvői témakörben, vagy szeretnétek látni legfrissebb munkáinkat, keressétek fel »Facebook« és »Instagram«oldalainkat is!


Category: Cikkek

Esküvő Nyomda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.