HÍVÁS

Gyűjts emlékeket az esküvődről ötletesen!

.

16 aug · Esküvő Nyomda · Nincs hozzászólás

Gyűjts emlékeket az esküvődről ötletesen!

Az esküvőt általában hónapokig tartó tervezés és szervezés előzi meg, ennek ellenére a ‘Nagy nap’ az ifjú pár számára szinte villámgyorsan lepereg. Épp ezért érdemes már előre átgondolni, hogy az esküvői fotók és videó mellett milyen emlékeket szeretnénk megőrizni erről a fontos eseményről.

 

Az ötletek kimeríthetetlen tárházának köszönhetően ma már nem csak egy fényképalbum és egy videófelvétel szolgálhat emlékül a nagy napról. Számtalan remek lehetőség nyílik arra, hogy megható vagy akár vicces emlékeket gyűjtsünk az esküvő legszebb pillanatairól, az este főszereplőiről és a násznépről.

 

Ebben a cikkben 5 szuper emlékgyűjtő ötletet mutatunk nektek:

 

 1. Emlékkönyv tematizálva

Egy szép emlékkönyv és néhány toll biztosításával szuper írásos emlékeket zsebelhetünk be. Azonban előfordul, hogy a vendégek tanácstalanul álldogálnak a könyv felett, végül pedig ötlet híján belekerül egy “Sok boldogságot!” felirat. Érdemes tehát egy picit irányítani a násznépet, és kihelyezni a könyv mellé egy kis táblát hasonló felirattal:

 

“Hogy érzed magad? Meséld el nekünk! :)”

 

A felirat bármi lehet, hiszen attól függ, hogy mit szeretnétek elsősorban látni az emlékkönyvben. Remek ötlet, ha valamilyen tematika alapján kéritek meg a vendégeket, hogy írjanak/rajzoljanak. Például megkérhetitek őket arra, hogy írják le egy dalszöveg néhány sorát, ami eszükbe jut rólatok, az esküvőről vagy a házas életről. Ezzel megható és vicces megoldások is születhetnek egyaránt!

 

 1. Alternatívák emlékkönyvre

Ha szeretnétek eltérni a megszokott könyv formától, bátran engedjétek szabadon a fantáziátokat! Kérhettek rövid üzenetet vagy aláírást például formás, nagyjából egységes méretű kavicsokra, parafadugókra, jenga vagy puzzle darabokra is.

 

A kavicsos és parafadugós megoldás egy nagy üvegbe helyezve remek dekorációként szolgálhat a közös lakásotokban, az üzenetes/aláírt jenga és puzzle darabok pedig feldobhatják a közös társasjátékozást!

 

 1. Üzenődoboz

Hasonlít az emlékkönyvhöz, ám itt a kis üzeneteket egy dobozkába vagy üvegbe kell tenni. Ezzel biztosítjuk, hogy az üzeneteket csak a pár láthassa, a vendégsereg többi tagja pedig nem fogja tudni, hogy ki mit üzent – ezáltal még személyesebbé tehetjük az üzenetküldést.

 

Tematizálni természetesen itt is lehet, íme néhány példa:

 • első emlék a párral kapcsolatban
 • egy vicces élmény a párral kapcsolatban
 • egy jó tanács a feleségnek és egy jó tanács a férjnek

 

+ Tipp: ha még elegánsabbá szeretnétek tenni az üzenetküldést, készíthettek előre gyártott üzenőkártyákat is, melyen kipontozhatjátok a vendég nevét, feltüntethetitek az üzenet témáját, stb.

 

 1. Fotósarok kreatívan

Egy dekoratív fotósarok már önmagában remek lehetőség az “emlékgyártásra”! Ezt a lelkes menyasszonyok akár saját kezűleg is elkészíthetik, de számos bérelhető opcióval is találkozhatunk.

 

A fotózást feldobhatjuk különböző kellékekkel, ez garantáltan nagy sikert arat majd a vendégek körében. A kellékek mellett listázhatunk néhány jellegzetes, házassággal kapcsolatos szituációt, amiket a fotón a vendégeknek el kell játszaniuk. Természetesen ebben a játékban fő a vidámság és a pozitív gondolkodás!

 

Példa szituációk:

 • az egyik fél főz, közben az ételt megkóstoltatja a másikkal – a reakciók a vendégekre vannak bízva 😉
 • az egyik fél tv-t néz, miközben a másik mellette takarít – a szereposztás a vendégek feladata 🙂
 • az egyik fél éjszaka lopakodik haza, a másik fél alszik – a szereposztás szintén a vendégek feladata 🙂

 

+Tipp: Az “extrán trendkövető és digitális beállítottságú” 🙂 párok saját #hashtaget is kreálhatnak a nagy naphoz, amit a fotósarok közelében vagy akár a meghívón is feltüntethetnek. A vendégek ezzel a hashtaggel tölthetik fel fotóikat az Instagramra vagy Facebookra, a pár pedig később a hashtag alapján keresve visszanézheti, milyen képek készültek az esküvőn a vendégsereg körében.

 

 1. Videóüzenet

Az egyik legszemélyesebb emlék gyűjtési lehetőség a videóüzenet. Bár az este folyamán személyesen is záporoznak a gratulációk, az elmondottakra nagy eséllyel néhány perc múlva már homályosan fog emlékezni a pár, hiszen sorra követik egymást a vendégek és a jó kivánságok. A videóüzenetben ezek a szavak, mondatok örökre megmaradnak, és a pár bármikor visszanézheti őket.

 

Az üzenésre többféle lehetőséget is biztosíthatunk:

 

 • egy háttérrel szemben felállítunk egy videokamerát egy megadott időintervallumban, amikor folyamatosan megy a felvétel, a vendégek dolga pedig mindössze annyi, hogy odaállnak a kamera elé és elmondják üzenetüket
 • az “üzenőponton” elhelyezünk egy töltőn tartott tabletet, mellé pedig kiírunk egy rövid instrukciót a felvétel indításáról és megállításáról
 • egy személyt megkérünk arra, hogy járjon a vendégek között és “interjúvolja” meg őket

 

A videóüzenet esetében a legfontosabb, hogy figyeljetek az akkumulátor töltöttségre és a megfelelő nagyságú tárhelyre!

 

Reméljük, hogy tetszettek a tippek, ha bármelyik ötlet nyomdai részének megvalósításában tudunk nektek segíteni, keressetek minket bátran! 🙂

 

Tartsatok velünk legközelebb is, és kövessétek legfrissebb munkáinkat »Facebook« és »Instagram« oldalainkon!


Category: Cikkek

Esküvő Nyomda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.