HÍVÁS

Esküvő, móka, kacagás - de hogyan?

.

4 jún · Esküvő Nyomda · Nincs hozzászólás

Esküvő, móka, kacagás – de hogyan?

Az esküvő és a lakodalom a szerelem megünneplése mellett a buliról és a szórakozásról is szól. Ha a zenefelelős kiválasztása jól sikerült, a tánc garantált, de egy-két vicces, vidám játékkal még tovább fokozhatjátok a hangulatot.

Inspirációként összegyűjtöttünk nektek néhány mókás játékot, amik garantáltan mosolyt csalnak a vendégek arcára:

 

» Táncos játékok a hangulat megalapozásához

Lufis játék: a táncpár hölgy tagjainak egyik lábára lufit kötünk. A feladat, hogy a táncpár férfi tagjai védelmezzék a saját párjuk lufiját, miközben más párok lufiját megpróbálják kidurrantani. A játék kezdetén ne felejtsétek el értesíteni a fotóst, hiszen egy nevető emberekkel teli táncparketten csak remek fotók készülhetnek!

 

» Csomag körbeadogatás – egy kis kedveskedés az ifjú pártól

Az ifjú pár készít valami kedves, egyedi ajándékot, amit jó pár réteg papírba becsomagolnak. A táncparketten a vendégek körbeállnak, elindul a zene, ezzel pedig elindul kézről kézre a kis csomag is. Amikor a zene megáll, az a vendég, akinél épp a csomag jár, kibont egy réteg csomagolópapírt. Addig folytatódik a játék, amíg az utolsó réteg papír is le nem kerül a csomagról. Az ajándék azé lesz, aki kibontotta az utolsó réteg papírt.

 

» Vers, jókívánságok a párnak

A vendégeknek papírt és tollat biztosítunk. A feladat, hogy 8 előre megadott, humoros szó felhasználásával jó kívánságot vagy verset írjanak az ifjú párnak, melyet aztán alá is kell írniuk. Az elkészült költeményeket egy dobozban érdemes gyűjteni.

 

» Krumpli lógatás

A játékhoz 4-5 bevállalós férfi vendégre van szükség. A játékosok derekára kötünk egy-egy nagyobb darab krumplit, melyeket a földig lógatunk. A játékosok elé elhelyezünk egy-egy gyufásdobozt, amiket a lógatott krumplijuk segítségével ( látványos csípőmozgás kíséretében 🙂 ) kell a célig lökdösniük. Ha a krumpli és a gyufásdoboz túlságosan elüt az esküvő stílusától, természetesen az eszközök bátran cserélhetőek például félig megtöltött ásványvizes palackra és kisautóra is.

 

» Menyasszony rablás – kezek, haj felismerése

Az elrabolt menyasszony visszaszerzését feladathoz köthetjük. A vőlegénynek megengedjük, hogy jól szemügyre vegye és megtapintsa a menyasszony kézfejét vagy akár hajkoronáját. Ezután bekötött szemmel fel kell ismernie és kiválasztania saját kedvesét.

 

» A menyasszony megszerzése: kérdezz-felelek

A menyasszony 5 lépés távolságra megáll a vőlegénytől. A vőlegénynek humoros, beugratós kérdéseket tesznek fel a menyasszonnyal, illetve kettejükkel kapcsolatban. Ha helyesen válaszol, egyet előre léphet, ha a rosszul, innia kell valamit. Amikor odaért a menyasszonyhoz, ölbe kaphatja vagy kézen foghatja és elviheti átöltözni a menyecske ruhába.

 

» Puzzle

Egy a párról készült képet elkészítünk nagy méretű darabokból álló puzzleként. A puzzle darabokat elrejtjük az esküvő helyszínén, és ezeket kell megkeresnie a násznépnek. A darabok gyűjtésére egy kijelölt helyet biztosítsunk, így jól látható, hogy darab hiányzik még.

 

 

❕Tippek
A játékokkal kapcsolatban érdemes néhány dolgot szem előtt tartanunk:

  • Kerüljük az illetlen vagy a pár számára kellemetlen játékokat, hiszen nem az a cél, hogy rajtuk nevessen a vendégség, hanem, hogy velük együtt mulassanak.
  • Ha éppen őrületes buli tombol, semmiképp se szakítsuk meg a táncolást azért, mert az ütemterv szerint játéknak kellene következnie.
  • Amennyiben a vendégséget szeretnénk bevonni a játékba, ügyeljünk arra, hogy valóban játékos kedvű embereket hívjunk játszani, ne okozzunk senkinek kellemetlen élményt.
  • Ne essünk túlzásokba, bőven elég 2-3 jól megtervezett, jól időzített kreatív játék, amin mindenki jól szórakozik.

 

Reméljük, hogy nektek is tetszettek ezek a vidám játékötletek, ha pedig szívesen olvasgatnátok még esküvői témakörben vagy kíváncsiak vagytok legfrissebb munkáinkra, keressétek fel »Facebook« és »Instagram« oldalainkat is!

 

 

 

Fotó forrás: Matt Jefferies Entertainment


Category: Cikkek

Esküvő Nyomda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.