HÍVÁS

Vőfély vagy ceremóniamester: kit válasszunk?

.

5 dec · Esküvő Nyomda · Nincs hozzászólás

Vőfély vagy ceremóniamester: kit válasszunk?

Amikor egy esküvőn nem csak a vendégek érzik remekül magukat, hanem az ifjú párnak is lehetősége van kiélvezni ezeket a különleges pillanatokat, elmondhatjuk, hogy egy tényleg szuperül sikerült esküvőről van szó. Mindehhez harmóniára és megfelelő szervezettségre van szükség.

 

Ennek megteremtésében nyújt segítséget a pár számára a vőfély vagy a ceremóniamester. Ha a szervezés kezdetén jártok és még nem ástátok bele magatokat igazán mélyen a témába, elképzelhető, hogy bár hallottatok mindkét elnevezésről, még sem tudjátok biztosan, mi a különbség a kettő között.

 

Ezzel a cikkel szeretnénk nektek egy kis segítséget nyújtani, hogy jobban megismerhessétek a lehetőségeiteket, valamint a vőfély és a ceremóniamester által kínált szolgáltatásokat.

 

Akik voltak már valaha esküvőn, azok minden bizonnyal vőféllyel is találkoztak már. Ők azok, akik elegáns öltözékükben és bokrétás kalapjukban, hatalmas díszes-szalagos botjukkal irányítják az ifjú párt és a násznépet, közben különböző játékokkal és humoros rímekkel szórakoztatják a vendégsereget.

 

A vőfély legfőbb feladata, hogy a párral előzetesen megbeszéltek alapján levezényelje az esküvőt, a pár nevében a násznéphez szóljon és segítsen abban, hogy minden a tervek szerint alakuljon. Ő az, aki információval tudja ellátni a vendégeket és a szolgáltatókat, például fotósokat, videósokat, pincéreket vagy zenészeket.

 

És, hogy mi a feladata egy ceremóniamesternek? A ceremóniamesterek szerepe lényegében szinte teljes mértékben megegyezik a vőfélyével, ugyanakkor egy kicsivel nagyobb hangsúlyt kap az események levezénylése és irányítása, mint a násznép rímekkel történő szórakoztatása. Emellett megjelenésükben is kissé eltérnek a vőfélyektől, az ő öltözékükben általában nem köszönnek vissza a népies, hagyománykövető elemek, ruházatuk szintén elegáns, de modernebb és letisztultabb.

 

A vőfély és a ceremóniamester közötti különbség leginkább stílus tekintetében érzékelhető. Míg a vőfélyeket gyakrabban kérik fel a hagyománykövető esküvők levezénylésére, addig a ceremóniamesterek inkább a modernebb események kulcsszereplői.

 

A választás során végig kell gondolnotok, hogy mennyire illik a megálmodott esküvő stílusához egy tradicionális vőfély. Például, szeretnétek-e hagyományos menyasszony kikérést, ragaszkodtok-e a humoros, rímes szólásokhoz és játékokhoz, vagy hogy a vacsorán a különböző fogásokat szeretnétek-e versekkel felvezetni.

 

Amennyiben modernebb esküvőt terveztek, egy helyszínen, modern dekorációval, esetleg különlegesebb, rendhagyóbb vacsorával, érdemesebb ceremóniamestert fogadnotok.

 

+ Tanács: Ha sikerült eldöntenetek, hogy vőfély vagy ceremóniamester lenne számotokra az ideálisabb, gyűjtsetek össze néhány jelöltet és a kiválasztás előtt mindenképp találkozzatok velük személyesen is. Ne feledjétek, a bizalom és a kölcsönös szimpátia egyaránt rendkívül fontosak a harmónia és a szervezettség megteremtésében, valamint az esküvő gördülékeny lemenetelében.

 

Ha szeretnétek még esküvő témakörben olvasgatni vagy szívesen követnétek munkáinkat, keressétek fel »Facebook« és »»Instagram« oldalainkat is!


Category: Cikkek

Esküvő Nyomda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.