HÍVÁS

Mini stíluskalauz 3. - Vintage stílus

.

30 máj · Esküvő Nyomda · Nincs hozzászólás

Mini stíluskalauz 3. – Vintage stílus

Elérkeztünk esküvői mini stíluskalauzunk utolsó részéhez. Ebben a részben egy nagyon nagy népszerűségnek örvendő, igazán különleges és kifinomult stílust ismerhettek meg kicsit közelebbről.

 

Az utóbbi évek egyik legkedveltebb, világszerte hódító stílusa a vintage (ejtsd: vintázs). A szó egy modernkori stílusirányzatot jelöl, mely az 1920-as és 1970-es évek közötti időszakot foglalja magában.

 

A vintage stílus legfőbb jellemzője az elegancia, az összhatás díszes, sokszínű, mégis rendkívül kifinomult. A pompás, pazar részletek remek összhangot alkotnak a visszafogottabb, letisztultabb elemekkel.

 

 

A vintage stílusú esküvőket egyediség és ötletgazdagság jellemzi. A díszítés, a kiegészítők és a meghívók tekintetében is elengedhetjük fantáziánkat. A dekorációhoz a virágok és gyertyák mellett gyakran régies hatású, különleges tárgyakat használnak fel. Találkozhatunk például madárkalitkákkal, fehér fonott kosarakkal, antik hatású bútorokkal és kiegészítőkkel, valamint gyöngyökkel és porcelánokkal.

 

 

A menyasszony ruhája általában elegáns, visszafogottabb szabásvonalú, ugyanakkor gyönyörűen díszített ruhaköltemény. Itt is megjelennek a gyöngyök, antik hatású selymek és csipkék, valamint az egyedülállóan stílusos kiegészítők, a fejdíszek.

 

Virágok tekintetében a mezei virágok, illetve egyéb teltebb, pasztell színű virágok, mint a bazsarózsa, rózsa, boglárka kombinációja a leggyakoribb választás.

 

 

A vintage esküvőkön a fehér színt hagyományosan valamilyen halványabb pasztell színnel ötvözik, például bézzsel, sárgával vagy arannyal. Emellett pedig a 2017-es év hivatalos színének is megválasztott greenery hódít idén a vintage esküvőkön.

 

A greenery irányzat jegyében a zöld tónusait használják fel a díszítés és a menyasszonyi csokor összeállításánál, majd ezt kombinálják valamilyen elegáns, naturális színnel.

 

 

A vintage stílusú meghívóknál is az a legfontosabb szempont, hogy a színek, anyagok és formák tekintetében is harmonizáljanak a helyszínen megjelenő dekorációs elemekkel.

 

A meghívók díszítéséhez általában csipkét, gyöngyöket és szalagokat használunk fel. A betűtípus kiválasztásánál ötvözhetjük az elengásabb formákat az antik hatást idézőekkel.

 

 

A greenery irányzatú meghívóknál a zöld és valamilyen lágy, pasztell szín a meghatározó. Díszítőelemként megjelenhetnek virágok, levelek vagy akár indák is, melyek az esküvőn visszaköszönnek a vendégekre a helyszín dekorációs elemeiként.

 

 

Reméljük, hogy hasznosnak találtátok mini stíluskalauzunkat és sikerült kicsit közelebbről megismernetek az idei év legkedveltebb irányzatait.

 

Még több vintage stílus meghívó itt: »Vintage esküvői meghívók«

 

További ötletekért, legfrissebb munkáinkért kövessetek minket »Facebook« és »Instagram« oldalainkon is!


Category: Cikkek

Esküvő Nyomda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.