HÍVÁS

5 tipp a tökéletes esküvői fotós kiválasztásához

.

19 jan · Esküvő Nyomda · Nincs hozzászólás

5 tipp a tökéletes esküvői fotós kiválasztásához

A ‘Nagy nap’ megismételhetetlen pillanatainak megörökítéséhez fontos, hogy megtaláljátok a számotokra tökéletes esküvői fotóst. Következzen egy kis segítség a választáshoz!

 

1. Kezdjetek el tájékozódni a témában minimum egy évvel a nagy esemény előtt
Egyrészt ahhoz, hogy kialakuljon a konkrét elképzelés a saját fotóitokat illetően, rengeteg képet végig kell majd néznetek. Másrészt pedig, a fotósok gyakran már az év elején be vannak táblázva, ezért a foglalást sem szabad az utolsó pillanatra hagyni.

 

2. Nézzetek végig minél több portfóliót az interneten és esküvői kiállításokon
Az esküvői fotózásban is folyamatosan jelen vannak különböző trendek, amelyek időről időre változnak. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ami ma tetszik és jó ötletnek tűnik, nem biztos, hogy hosszú évek múlva is ugyanezt az érzést váltja majd ki belőletek. Amikor esküvői fotókat nézegettek, próbáljátok meg elképzelni magatokat a fotókon, gondoljátok végig, hogy szeretnétek-e, ha a ti képeitek is ilyenek lennének és hogy tényleg ez a stílus áll-e hozzátok legközelebb. Ezzel a módszerrel le tudjátok szűkíteni a kört azokra a fotósokra, akiknek a munkáját alaposabban is érdemes megismernetek.

 

3. Találkozzatok személyesen is a jelöltekkel
Ha sikerült találnotok 2-3 olyan fotóst, akinek a munkái tetszenek nektek, a döntés előtt mindenképp találkozzatok velük személyesen is. A kölcsönös szimpátia elengedhetetlen, ugyanis a nagy napon 10-12 órát fogtok majd együtt eltölteni. Nem csak a beállított képek elkészítése során kell együttműködnötök, a fotós a készülődéstől kezdve ott lesz veletek és végigkíséri szinte minden lépéseteket, hogy megörökíthesse a legfontosabb pillanatokat.

 

4. Beszélgessetek a fotóssal arról, hogyan zajlik majd a fotózás
Amikor fotóst választunk, nem csak a művész elkészült munkáit kell figyelembe vennünk, hanem azt is, hogy hogyan dolgozik. Vannak olyan fotósok, akik az események alatt igyekeznek végig instruálni a párt és a násznépet, míg mások inkább a fotóriporterekhez hasonlóan, észrevétlenül dolgoznak körülöttünk és így örökítik meg az esküvő és a lakodalom legszebb pillanatait. Az igazán jó eredmény érdekében fontos, hogy a számotokra kényelmesebb, hozzátok közelebb álló megoldást válasszátok.

 

5. Vegyetek részt jegyesfotózáson
Ha megtaláltátok azt a fotóst, akivel szívesen dolgoznátok együtt, vegyetek részt egy jegyesfotózáson. Ez kiváló alkalom lesz arra, hogy ti is összecsiszolódjatok egy kicsit a kamera előtt és jobban megismerkedjetek a fotóssal. Az elkészült képeket ráadásul felhasználhatjátok a meghívótokon, köszönőajándékokon vagy akár az esküvői weboldalatokon.

 

Reméljük, hogy ez a néhány tipp segít majd nektek abban, hogy megtaláljátok a számotokra tökéletes esküvői fotóst és az elkészült képekben sokáig gyönyörködhettek majd.

 

Következő cikkünkben azt mutatjuk meg nektek, hogy milyen különleges, egyedi emlékeket készíttethettek jegyes- és esküvői fotóitokból! Addig is, kövessetek minket »Facebook« és »Instagram« oldalunkon is, ahol megtekinthetitek aktuális munkáinkat!

Category: Cikkek

Esküvő Nyomda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.