HÍVÁS

5 tipp: hogyan maradjunk benne a költségvetésben

.

26 Sze · Esküvő Nyomda · Nincs hozzászólás

5 tipp: hogyan maradjunk benne a költségvetésben

Egy szerelmes pár életének egyik legfontosabb és legemlékezetesebb eseménye az esküvő. Sokan úgy tartják, ez az a nap, amin aztán tényleg nem érdemes spórolni. De valljuk be, nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy végtelen költségvetésből gazdálkodjon.

 

Egy esküvő megszervezéséről általánosságban elmondható, hogy bizony nem olcsó mulatság. Ugyanakkor a “Nagy Nappal” kapcsolatos álmaink és egyéni igényeink erősen befolyásolják a költségek alakulását. Épp ezért, a tervezgetés során az első lépésetek mindenképp az legyen, hogy meghatározzátok a saját kereteteket.

 

A költségkeret meghatározásánál érdemes előre tájékozódnotok és odafigyelnetek arra, hogy reális értéket tűzzetek ki magatoknak. Ennek köszönhetően a szervezés alatt könnyebben hoztok majd döntéseteket, hiszen célotok lesz az is, hogy a meghatározott költségkereten belül maradjatok.

 

Egy esküvő esetében végig kell gondolnunk, hogy mi az amin lehet spórolni, és mi az amin valóban érdemes. A kettő ugyanis nem ugyanaz. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek néhány tippet és trükköt, amik segíthetnek abban, hogy a költségvetésben maradjatok.

 

 1. A lehető legkorábban kezdjétek el a szervezést
  Több idő=több választási lehetőség. Ha időben elkezditek a szervezést, lehetőségetek lesz mindennek alaposan utánanézni, jó előre le tudjátok foglalni a helyszínt, mérlegelhettek, mit honnan szerezzetek be, valamint kifoghattok remek akciókat is. Az előnyök listája végtelen, nem véletlen, hogy ez az első tippünk számotokra!
 2. Ne csak a szombatban gondolkodjatok
  A péntek délután és este is remek alternatíva lehet az esküvő és a buli megtartására. Ilyenkor amellett, hogy nagyobb eséllyel találhattok szabad időpontot, az esetek túlnyomó többségében kedvezőbb árajánlatot is kaptok majd.
 3. Legyetek kreatívak, ha a dekorációról van szó
  Ha az időtök engedi és van kedvetek az interneten ötletek után böngészni, jobbnál jobb pénztárcakímélő megoldásokkal találhatjátok szembe magatokat, melyeket akár ti magatok is megvalósíthattok. Nem csak a díszítéshez felhasznált alapanyagokra kereshettek jó alternatívákat, hanem a díszek elkészítésére is. Az esküvőt megelőző időszakban a menyasszony, néhány segítőkész barátnő és egy finom pohár bor társaságában akár a teljes dekorációt előkészítheti a “Nagy Napra”.
 4. Nézzétek át újra és újra a vendéglistát
  Természetes, hogy szeretnétek, ha minél többen ünnepelnének veletek ezen a csodás napon, és előfordulhat az is, hogy valamelyik oldalról még elvárások is vannak veletek szemben egy-egy vendég meghívásával kapcsolatban. De ha szorít a keret, bizony nem mindegy, hogy 100 vagy 80 fő költségével kell számolnotok.
 5. Ültetőkártya=köszönőajándék?
  Az ültetőkártyaként is felhasználható köszönőajándékok remek megoldást kínálnak, ha szeretnétek meglepni a vendégeket valami névre szóló aprósággal, de nincs lehetőségetek arra, hogy nagyobb költséget fordítsatok az ajándékra. A névvel ellátott ajándékok tökéletes dekorációs kiegészítők és remekül ellátják az ültetőkártyák feladatát.

 

Reméljük, hogy sikerült nektek néhány praktikus ötletet adnunk és lesz köztük olyan, amit ti is hasznosítani tudtok majd az esküvőszervezés során. Ne feledjétek, hogy sok kicsi sokra megy! 🙂

 

Ha ti is tökéletes esküvői meghívóra vágytok, érdemes elolvasnotok a 15 leggyakoribb esküvői meghívó hibát és ezek megoldását tartalmazó mini tanulmányunkat:
https://www.eskuvonyomda.hu/hu/ingyenes-tanulmany-igenylo-oldal

 

Ha pedig szeretnétek egy kicsit inspirálódni, kövessetek minket »Facebook« és »Instagram« oldalainkon!


Category: Cikkek

Esküvő Nyomda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.