HÍVÁS

3 fontos teendő a meghívók elkészítése előtt

.

9 jan · Esküvő Nyomda · Nincs hozzászólás

3 fontos teendő a meghívók elkészítése előtt

Rengeteg jegyespár kérdezi tőlünk izgatottan, hogy mikor lehet/mikor nem túl korai megrendelni az esküvői meghívókat. Cikkünkben ezzel a témával kapcsolatban szeretnénk veletek megosztani a tapasztalatainkat, tanácsainkat.

 

Véleményünk szerint, a meghívók megrendelését illetően nincs olyan, hogy túl korán, az esküvőszervezés szinte bármely szakaszában megtehetitek ezt. Ami viszont rendkívül fontos, az az, hogy a meghívón szereplő információknak mindenképp birtokában legyetek. Ha ezek megvannak, indulhat is a tervezés, hiszen nincs tovább mire várnotok! 🙂

 

A meghívók elkészítése előtt három fontos teendőtök lesz:

 

1. Dátum kitűzése

Az esküvő megszervezésének első lépése általában a dátum kitűzése. Ilyenkor a dátum alapján történik a helyszín és a szolgáltatók felkeresése és lefoglalása. Bizonyos esetekben persze előfordulhat az is, hogy a pár ragaszkodik egy konkrét helyszínhez. Ilyenkor a helyszín felkeresése történik meg először, majd az ő szabad időpontjaik alapján kerül kiválasztásra a Nagy nap dátuma. Egy biztos, a meghívón az egyik legfontosabb információ az esküvő dátuma, így ebben 100%-ig biztosnak kell lennetek, mielőtt megrendelitek a meghívót.

 

2. Helyszín lefoglalása

A másik nélkülözhetetlen információ, ami feltüntetésre kerül a meghívón, az a helyszín, így ennek lefoglalásáról is mindenképp gondoskodnotok kell a meghívók megrendelése előtt. Bár ma már elterjedőben vannak az egy- vagy maximum kéthelyszínes esküvők, még most is gyakran előfordul, hogy három különböző helyszínen zajlik a Nagy nap. A szervezés ezen része tehát egy kicsivel időigényesebb lehet, mint a dátum kiválasztása.

 

3. Vendéglista összeállítása

A meghívók megrendelésekor ideális esetben már tudjátok a teljes esküvői létszámot (vagy legalább is 90%-ban, hiszen kisebb változások bármikor történhetnek). Természetesen ez nem azt jelenti, hogy annyi meghívót kell rendelnetek, ahány vendég összesen részt vesz az eseményen. A pároknak, családoknak például általában csak egy meghívót szokás küldeni. Érdemes ugyanakkor néhány darabbal többet rendelni, hiszen előfordulhat, hogy plusz vendégeket szeretnétek meghívni, vagy szívesen eltennétek emlékbe egy-két darabot.

 

A fenti három teendő kipipálását követően már bátran megkezdődhet a meghívók intézése is. Bár a kiosztás általában csak a Nagy nap előtt 3-4 hónappal esedékes, higgyétek el, az esküvő közeledtével bőven lesz még feladatotok. Ekkor pedig hatalmas segítséget jelent majd, hogy a meghívók megrendelésével már nincs teendőtök.

 

Amennyiben még az esküvői meghívók elkészítése előtt álltok, mindenképp ajánljuk figyelmetekbe az ingyenesen letölthető tanulmányunkat, melyben rengeteg információt és segítséget találhattok a tökéletes esküvői meghívó elkészítéséhez! 🙂

 

Ingyenes tanulmány igénylése ITT!

 

Ha pedig szívesen inspirálódnátok, kövessétek munkáinkat »Facebook« és »Instagram« oldalainkon is!


Category: Cikkek

Esküvő Nyomda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.